آدرس پروژه: تهران بلوار اندرزگو نام دفتر معماری: حامد آرت استودیو معمار:سید حامد حسینی تیم طراحی: سید حامد حسینی - سید عماد میرعمادی -شادی شادمان روز طراحی منظر: سید حامد حسینی تاریخ شروع اجرا: بهار 1396 پایان اجرا : زمستان 1396 مساحت سایت :70 متر مربع مشاور سازه : اشکان فیضی راد اجرا: سید حامد حسینی طراح سه بعدی: شادی شادمان روز عکاس: محمد حسن اتفاق تیم طراحی گرافیکی: ملیکا عسگری سرشگ فاطمه سادات عبیری ویدیو: مهدیار میثاق کارفرما : سید حامد حسینی دستاورد ها:پروژه برگزیده در گروه بازسازی مسابقه معمار سال 1398

حیاط معمار| حیات معمار

حیاط معمار| حیات معمار

 

ایده طراحی ، نوآوری و مزایای پروژه 

 

با توجه به رشد بی رویه ساخت و ساز و از بین رفتن باغ ها و حیاط ها،طراحان این پروژه  باززنده سازی حیاط به صورت یکپارچه در این واحد را به عنوان ایده اصلی طراحی قراردادند! تا علاوه بر نگاه انتقادی به وضیعت ساخت و ساز با لحاظ کردن یک امر نو در فرایند طراحی داخلی در به وجود آوردن یک تجربه ی فضایی متفاوت قدم بردارند.به ویژه اینکه ساختمان پروژه با سطح اشغال صد در صد و بدون حیاط ساخته شده است.

دراین پروژه ،محدودیت های موجود،زمینه ای برای شکل گیری برخی قابلیت ها گردید.قرار گیری این واحد در ترازی پایین تر از معبر،کمبود نور را به همراه داشت. به همین دلیل با ایجاد  اسکایلایت در جبهه غربی ملک ، ورود نور طبیعی روز به داخل پروژه را امکان پذیر نمودیم .

تغییر کاربری مسکونی به آتلیه معماری،نیازهای فضایی متفاوتی را منجر می شد که مستلزم تغییر کلی در پلان بود.

تعدد عملکرد در فضایی با مساحت  70 متر مربع منجر به خلق سطوح عملکردی بسیار خرد و کوچک می گردید  لذا می بایست با وجود جداسازی عملکردها، فضا ها خرد نمی شدند به همین دلیل  تخریب کامل دیوارهای وضع موجود و ایده ی استفاده از شیشه به عنوان جدا کننده اصلی فضاها شکل گرفت تا علیرغم تفکیک مناسب و ایده آل، از نظر بصری مانعی ایجاد نشده و فضا ها در عین یکپارچگی از هم جدا شوند.

 

حفظ سادگی با استفاده از رنگهای خنثی و مبلمان ملحق شده از فرم، از دیگرمواردی است که در جهت همگن ساختن پروژه تاثیر به سزایی داشته است و بهره گیری از امتداد المان های کف به عنوان مبلمان حس یکپارچگی مناسبی در فضا ایجاد نموده است.

 

وضعیت بنا قبل از بازسازی و محدوده ی مداخلات

محل پروژه پیش از بازسازی یک واحد مسکونی کوچک و حدود بیست ساله بود که به دلیل قرارگیری در سطح زیر همکف و نیز به علت بالا بودن سطح آب منطقه قیطریه ، فضایی نم دار و تا حدی بد بو داشت. این بنا در دسته ی ساختمان های فاقد کیفیت دهه ی هفتاد شمسی و فاقد هرگونه ارزش معماری و هنری بود و لذا نیازی به حفظ هیچ بخشی از آن وجود نداشت.

تغییر کاربری واحد، نیازمند تخریب کامل دیوارها و تغییر کلی پلان بود . تاسیسات مکانیکی و الکتریکی پوسیده از رطوبت به طور کامل برچیده شد. کف ها و دیوارها به منظور کنترل رطوبت موجود و نیز به جهت نیازهای جدید پروژه (فضای سبز ایجاد شده) به شکل کامل و اصولی زهکشی و عایق بندی شدند.

سیستم سرمایش قبلی آن کولر آبی بود که با وجود رطوبت محل،  بسیار نامناسب بوده و اسپیلت جایگزین آن گردید. 

چالش های اجرا

هر پروژه صرفنظر از مباحث زیبایی شناختی و حسی، چالش های اجرایی و کاربردی متفاوتی را برای معمار ایجاد می نماید به ویژه آنکه اهداف عملکردی خاص و تجربه های فضایی متفاوت مدنظر طراح باشد.

از آنجایی که حیاط به طور عام فضایی باز  است و ما سعی نمودیم  این فضا را در محیطی سرپوشیده ایجاد نماییم ، لذا نحوه ی برخورد با آن در مواردی از جمله نظافت، با راهکارهای مناسب فضای باز صورت گرفته،  بدین صورت که سنگها با روکش نانو محافظت شده و در زیر تمام شیارهای سنگی زهکش هایی جهت هدایت آب ناشی از نظافت به فاضلاب تعبیه شده است .

برای جلوگیری از پوسیدن گیاهان، در اثر تجمع آب ناشی از آبیاری قطره ای در محل ریشه ها ، زهکش های سنگی منتهی به فاضلاب ایجاد شده اند.

وارد کردن کف های سنگی طبیعی در نقاط خاصی ، منجر به اختلال در عملکرد می گردید که در آن محل ها با تثبیت سنگها و ممانعت از حرکت آنها گامی در راستای کاهش این اثر برداشته شد.

همچنین ابعاد اسلب های بتنی کف  و قرار گیری آنها در مقابل میزها به نحوی صورت گرفته تا صندلیها در زمان استفاده روی سطح بتن قرار گیرند.

General Information  

Name of project: Architect’s court- Architect’s life

Location:Iran-Tehran-andarzgoo

Architecture firm: Hamed Art studio
architect in charge:seyed hamed hosseini

Design team: seyed hamed hosseini –seyed Emad Miremadi - Shadi Shademanrooz
date of design:
march/2017
date of construction:December/2017
built area:60 m2
modeling and 3d renders:
Shadi Shademanrooz
photographer:mohammad hasan ettefagh
video:mahdiar misagh
presentation:melika asgari-fatima abiri
achievement:top project in memar award


Due to the overwhelming growth of building constructions in tehran and the disappearance of persian gardens and yards, the designers of the project, placed the main design idea on revitalizing the yard as an integrated unit! So in addition to taking a critical regard at the present construction situation, by incorporating a new order into the interior design process, this project is moving towards creating a different spatial experience. especially that the project building was constructed with a 100% occupancy level without a yard.
In this project , the existing limits on the formation of new capabilities were introduced .

The unit 's orientation in the lower level of the path led to a lack of light.

The exhilaration and vitality of space with natural elements could partly offset this deficiency. so the idea of having a courtyard seemed very desirable and pleasant.

It was so that the shaft became a small, green courtyard, and its roof lighting was shaped in a way that inspired the natural radiation of the day.

Generally, the parameters of the designer " s emphasis are large, integrated, and elevated spaces with natural elements (plants and water flows)

It is important to preserve the simplicity by using the neutral colors and the furniture attached to the main components, in a way that has a significant effect in making the project homogeneous so that hours of presence in space have the lowest sense of exhaustion and uniformity.

No need for privacy in the studios and meetings formed the glass walls, in spite of the ideal and suitable separation, did not create an obstacle visually and the spaces were separated.

On the other hand , the use of floor elements as furniture , which reduces the visual disturbances resulting from the presence of furniture to a significant extent by creating a sense of integrity in space , reducing the uniqueness of these elements in the space because the artist 's workshop has decreased the random clutter .
In performance of this project,
most of components have been made by hand at the working-place; such as floor concrete, wall mantle, metal and concrete tables and even furniture. Therefore, just raw materials have been provided and then combined and made at the working-place.

 

Hence, the factor for choosing materials and brands is only their quality.

 

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  حیات معمار| حیاط معمار

  • این مطلب را به اشترام بگذارید !
  • 0 نظر
  • 298 بازدید

Elham Vatandoost

نویسنده

پروژه ها

مکعب

سه شنبه 04 شهریور 1399

خانه درخت

سه شنبه 04 شهریور 1399

دروس

چهارشنبه 05 شهریور 1399

بیشتر >>

نظرات

ارسال نظر

  14     +     44   =
حامد آرت

لطفا چند لحظه منتظر بمانید...